пʼятниця, 6 січня 2012 р.

І добре, і зле

На прохання «Коловороту» Володимир Цегенько назвав 5 позитивних та 5 негативних моментів у роботі РДА за минулий рік

5 січня 2012 року, "Коловорот" №55
Минулий рік був нелегким не лише для жителів Старосамбірщини, а й для її керманичів. Про позитив і негатив, що залишилися у щойноминулому 2011-му році, голова Старосамбірської райдерж­адміністрації Володимир Цегенько розповів на підсумковій прес-конференції.

Отож, чим зробленим за увесь рік може похвалитися очільник району Володимир Цегенько? За його словами, дуже багато було зроблено будівельних робіт у бюджетній сфері. Але, на прохання «Коловороту», голова РДА назвав 5 речей, котрими він міг би пишатися: «Перше – це те, що у цьому році ми почали будівництво хоспісу у Мшанці. Завдяки зусиллям районної ради, котра написала цей проект, і моїм, із «вибивання» потрібних коштів, півмільйона гривень було стягнено з центрального бюджету та 100 тисяч було виділено з місцевого».

Другим позитивним моментом, на думку пана Володимира, було залучення коштів, а саме – 6 млн грн для будівництва хірургії у Старому Самборі. Уже зроблено всі так звані «мокрі» роботи, поставлено два ліфти, зроблена новітня котельня. «Ще треба 25 млн для, як то кажуть, повного фаршу», – розповів Володимир Дем’янович.
Побільшало автобусів-«Школя­риків». Їх тепер у районі 7, а було до початку минулого року 5, із яких – 3 спонсорські. “Інші райони мають по 20-26 автобусів, хоча наша мережа шкіл є найбільшою. Але всього потрібно нам 17-18 «Школяриків»”, – зізнався голова РДА.
Ще одним позитивним моментом є проведення ремонтних робіт в освітній сфері – внутрішні санвузли, вікна, дахи. «Значно покращився відсоток гарячого харчування у школах. Починали з 26%, а тепер – 64%».

Останній, п’ятий «плюс», на думку пана Цегенька, – це роботи з протипаводковими берегоукріпленнями. Більше 30 млн грн було вкладено в цю сферу: «У планах – будівництво мінігідроелектростанцій, котрі вже погоджені у відповідних службах; є вже загальне бачення перспектив».
Проте, очільник району відверто назвав і 5 негативних моментів, що сталися за весь минулий рік: «Я багато довіряв деяким керівникам у районі –  і вони допустили багато помилок. Маю на увазі керівника відділу освіти. Не буду опускатися до рівня тієї особи. Процесом треба керувати з холодною головою та професійним підходом. А на емоціях та важелях знайомств – не можна. Але проблеми вчасно виявили й виправили. Ті похідні, вугілля і так далі, вийшли через надто велику мою довіру».
Другим «мінусом» є те, що на Європейських днях добросусідства керівництво району не добилося урядового документа, як хотіло. Проте, на думку пана Володимира, у цій сфері зроблено багато роботи, котрої не видно. Підтримка є у самому Києві.
Дороги, якість котрих викликає мало не сльози, – уже третій негатив, названий головою райдержадміністрації: «Не вдалося залучити кошти на дороги, бо вони йшли на Євро-2012, зокрема на Львів. А наша територія була обмеженою. Я добився звернення Клюєва до Укравтодору, щоб був проведений ремонт дороги «Старий Самбір – Смільниця».
Ще одним недопрацюванням РДА очільник назвав те, що не вдалося в цьому році розпочати роботу великого інвестиційного проекту – «Екооптіми». «Це 5 вітряків і майже 200 млн грн інвестицій у район», – каже Володимир Цегенько.
Останнім «мінусом» у своїй роботі голова райдержадміністрації назвав слабку роботу у сфері житлово-комунального господарства у Старому Самборі та Добромилі: «Це та галузь, котра потребує великих коштів, серйозних державних програм. Та в районі нема можливості виділяти кошти на ЖКГ», – розповів пан Цегенько.

Галина Антошик

Немає коментарів:

Дописати коментар