пʼятниця, 27 січня 2012 р.

Цей загадковий «Світ розваг»

26 січня 2012 року, "Коловорот" № 58

«Коловорот» уже неодноразово згадував про розважальний заклад «Світ розваг», що у райцентрі. Депутати міської ради підозрюють, що у той час, коли гральний бізнес в Україні є забороненим – він успішно працює на Старосамбірщині. Міліція поки що не готова зробити висновок.

У редакцію звернувся депутат міськради, котрий запевнив нас у тому, що в «Світі розваг» (вулиця Лева Галицького) досі працює зал гральних автоматів.

«Це неймовірно, – каже пан депутат. – Уже більше року ми боремося із цією проблемою. Проте підприємець діє підпільно. Він опустив жалюзі з вулиці, зачинив двері – і виглядає, що заклад зачинений. Та постійні клієнти добре знають, що у цьому приміщенні є два входи».
 
Міська рада на передостанній сесії прийняла рішення призупинити діяльність цієї установи. На заході був присутній начальник райвідділу міліції Ігор Марадь. Він і запевнив депутатів, що тільки після того, як міськвиконком ухвалить припинення діяльності цього підприємця на території міста – міліція зможе виставити власникові якісь претензії.
 
Рішення було прийнято. Та пройшло кілька місяців – а віз і нині там. Що цікавіше: міліція не має інформації, що у «Світі розваг» розташовані саме гральні автомати.
 
«Ми викликали власника до нас у райвідділ, – розповідає заступник начальника старосамбірської міліції  Роман Чекас, – і попросили його припинити діяльність. Він погодився на наші умови». Окрім того, правоохоронець сказав, що ще ведеться перевірка, оскільки депутати знову піднімали це питання на сесії. Тому поки що деталей не розголошують.
 
«Ми не можемо вважати, що це є гральні автомати, – каже Роман Чекас. – Бо  не маємо підтвердження такої інформації. У власника є результати експертизи, у яких вказано, що це заклад-атракціон. Тобто, колишні гральні автомати переобладнані на атракціони, котрі тренують мозок, пам’ять, рухи пальців і т. д».
 
Наш журналіст спробував зв’язатися із власником цього закладу. На одному із інтернет-сайтів ми знайшли оголошення про «Світ розваг» у Самборі. Імовірно, що старосамбірський заклад є його філією. Та є ще дещо. У тексті оголошення йшлося: «Зал ігрових автоматів «Світ розваг» м. Самбір вул. Валова, 14в цілодобово». Цікаво, що оголошення подане 4 грудня 2011 року й «висітиме» на цьому сайті до 4 лютого 2012 року. Тобто, незважаючи на те, що ігрові автомати є забороненими в Україні в усіх населених пунктах – окрім тих, котрі визнано курортними – хтось сміливо друкує таке оголошення у Всесвітній мережі.
 
Ми спробували зателефонувати за вказаним номером телефону. Пан Володимир, як назвався чоловік, має безпосередній зв’язок зі «Світом розваг», але не є його власником. Він запитав журналістку, з якого приводу дзвінок і чи часом не хотіла вона влаштуватися на роботу. «На жаль, зал зараз зачинено, – пояснив пан Володимир. – Тож  поки що нічим вам не допоможу».
Надати будь-які контакти власника пан Володимир відмовився. Сказав лише, що власник є зі Львова.
 
КОМЕНТАР
Начальник ДПІ у Старосамбірському районі Ігор Малецький
Наскільки мені відомо – зараз цей заклад не працює. Він зареєстрований у місті Стрий, де і сплачує податок. Депутати міської ради зверталися до нас із питанням припинення діяльності «Світу розваг». Проте це є компетенція міліції. Ми не можемо нічого зробити, оскільки не маємо відповідних повноважень.

Тетяна Михаць

Немає коментарів:

Дописати коментар