пʼятниця, 20 січня 2012 р.

Новини з болота

19 січня 2012 року, "Коловорт" № 57

Рости, рости, цінонько…
Покращення життя уже сьогодні все триває і триває. Мало того, що ціни на все й уся за останні два роки росли як гриби після дощу. Тепер українська влада вирішила підняти їх ще трохи. Не на все, правда, а лише на імпорт.

Нові митні правила передбачають, що за помилки в документах та інші порушення, виявлені на митниці, несе відповідальність не власник вантажу, а перевізник. Штрафи – просто-таки драконівські. За словами владоможців, це все в рамках боротьби з контрабандою.
Перевізники ж думають інакше. Кажуть, що це лише дасть ще один привід для хабарництва. І попереджають, що ризик, пов’язаний із перевезенням вантажів, змусить їх суттєво підняти ціни на перевезення. А це означає, що, зрештою, ми будемо ще більше переплачувати за ввезені в Україну товари.
 
Цікаво: а бюджет від цього виграє чи як завжди?

100 мільйонів, щоб посадити Тимошенко
От від чого бюджет поки що нічого не виграв – так це суд над Тимошенко. За даними Юрія Кармазіна, на його провадження витрачено уже понад 100 мільйонів гривень бюджетних коштів. Ще 3 мільйони витратили на справу проти Луценка.
 
І це все – лише заради помсти з боку кількох злопам’ятних чиновників?

Підставляють плече чи просто підставляють?
Таке питання виникає після того, як регіонал Михайло Чечетов у інтерв’ю газеті «День» розхвалив Наталку Королевську й Арсенія Яценюка. Мовляв, Тимошенко і Ющенко – вчорашній день, а ось нові опозиціонери – цікаві, енергійні та перспективні.
 
І от сиди та й думай: чи то такий щирий ляп від пана Чечетова, чи то свідома провокація, аби потопити «молодих і перспективних» прив’язкою до ПР?
 
Хотілося б вірити, що в нас і справді є перспективні опозиційні політики, а слова депутата-регіонала не тільки хитра технологія. Тільки от чомусь оптимізму бракує. Знаючи пана Чечетова, цілком можливо, що він міг просто ляпнути те, що було на язиці. Та й інформація про те, що Королевська і Яценюк ведуть переговори з Партією регіонів – ходить Києвом уже давненько…

Немає коментарів:

Дописати коментар