четвер, 1 грудня 2011 р.

Інтернату у Стрілках загрожує закриття

1 грудня 2011 року, "Коловорот" № 50

Якщо не буде приведений до порядку водозабір – школа може припинити існування.

Ще влітку, при виготовленні технічної документації на територію, де розташовані колодязі школи-інтернату у Стрілках, з’явилася серйозна перешкода. Виявилося, що всі документи потрібно переробляти, оскільки територію з водозабором було приватизовано. 
Директриса школи Тетяна Голубко написала листа до районної прокуратури, щоб дізнатися, яким чином ділянка була приватизованою без її відома. Через кілька місяців прокуратура встановила, що приватизація – законна. Але проблема не зникла.

23 листопада Старосамбірська санепідемстанція приїжджала з перевіркою до Навчального комплексу «Стрілківська школа-інтернат» і, як наслідок, погрожує школі закриттям. Оскільки територія, де є шкільний водозабір – приватизована, вода, яку п’ють діти, в будь-який момент може стати непридатною до вживання.

«Перевірка виявила, що огорожа навколо колодязів зруйнована (за вимогами вона там повинна бути обов’язково), новим власником насаджені дерева, розорана земля. У будь-який час може бути зараження води – і негайне закриття школи, де навчаються 380 дітей та працюють 120 людей», – розповіла «Коловороту» Тетяна Голубко, директор школи.

Пані Тетяна уже надіслала листа до обласної прокуратури, з вимогою розібратися:  на яких підставах була приватизована земельна ділянка. Роботою районної прокуратури директор незадоволена, оскільки її не проінформували жодним чином про результати перевірки. «Лише із газети «Коловорот» я дізналася, що прокуратура не виявила ніяких порушень при приватизації ділянки. А такого не може бути, бо ніхто до мене особисто не звертався з приводу відчуження землі, яка чи не з самого заснування школи є у її користуванні».
Марта Здоров

Немає коментарів:

Дописати коментар