понеділок, 12 грудня 2011 р.

Чи виховають у Стрілках нового Мессі?

8 грудня 2011 року, "Коловорот" № 51

Учні Стрілківського інтернату вчитимуться на Заході – за тією ж методикою, що й «Реал»

У Стрілках на Старосамбірщині організують одну із баз для роботи спільної українсько-бельгійської футбольної академії. Унікальна школа з підготовки футболістів діятиме не на базі якоїсь тамтешньої команди, а на основі договірної співпраці з різними українськими клубами.


Про це тренер Стрілківської школи-інтернату Іван Лужецький домовився з організатором школи, бельгійським фахівцем російського походження Вадимом Піщалом. Окрім стрілківчан, у проекті  на початковому етапі братимуть участь також футболісти ФК «Скала». Цілком можливо, що власник моршинського клубу, колишній голова Львівської ОДА Микола Кміть візьме участь у фінансуванні проекту.

Суть же його у тому, що футболістів із малих клубів Західної України та місцевих футбольних шкіл навчатимуть за принципово іншою програмою. Головне тут – не фізичні дані, а вміння використовувати можливості мозку і швидко думати на полі. Методику розробив бельгійський тренер Мішель Брюнінкс, котрий працює із «Стандардом» зі Льєжа, а також консультує головного тренера «Реалу» з Мадрида Жозе Моурінью. Вадим Піщало є одним із учнів пана Брюнінкса.

Спочатку цим займатимуться в Україні, готуючи стрілківських та інших хлопців до бельгійської програми. Надалі ж вони мають переїхати у Бельгію, аби, окрім іншої методики футболу, пройти адаптацію до життя в західному суспільстві. У такий спосіб в українські клуби повертатимуться футболісти, готові до того, щоб їх можна було продати в клуби Бельгії, Німеччини, Нідерландів. Тим більше, що футболістів також учитимуть іноземних мов. До речі, усі права на гравців належатимуть українським клубам.

Почнеться робота у Стрілках уже найближчим часом – як тільки гість із Бельгії та його український партнер Іван Лужецький визначаться з інвесторами майбутнього міжнародного проекту.
Всеволод Поліщук

P. S. Інтерв’ю з Вадимом Піщалом та Іваном Лужецьким читайте в одному з наступних номерів «Коловороту».

Немає коментарів:

Дописати коментар