понеділок, 12 грудня 2011 р.

Чому вугілля не замінили якісним?

8 грудня 2011 року, "Коловорот" № 51

У цьогорічному конфлікті щодо постачання у школи Старосамбірщини вугілля продовжують виявлятися нові факти. Як розповів «Коловороту» підприємець Віталій Рабковський, він пропонував замінити вугілля, якщо існують сумніви в його якості – однак керівництво райдержадміністрації відмовилося.
 
За словами пана Рабковського, він телефонував до Романа Батючка, першого заступника голови РДА, із пропозицією замінити вугілля іншим. Однак той, зрештою, відповів відмовою. «Я визнаю, що якась частина вугілля могла бути гіршої якості. Просто пласт менш насичений попався чи з інших причин. Ну так я ж був готовий таке вугілля замінити. Але Роман Батючок відмовився», – каже підприємець. За словами Віталія Рабковського, чиновники райдержадміністрації зараз його підставляють, однак у деталі вдаватися поки що не хоче. Каже, що як йому не виплатять заборгованих грошей та не припинять псувати репутацію – то піде з документами і свідченнями просто у прокуратуру.

Роман Батючок, до речі, у коментарі «Коловороту» підтвердив, що Віталій Рабковський звертався із цим проханням та що йому відмовили: «Це було не моє рішення, а голови адміністрації. Тому що стояло питання – з’ясувати офіційно, а не наглядно, який стан справ із цим, чи завезена та кількість, що була задекларована і чи тої якості, яка була задекларована. Бо щоб міняти – треба знати, де міняти, знати, що саме й на що саме міняти, та у якій кількості. До того часу, поки в голови такої інформації не було – він прийняв рішення від такого варіанту відмовитися, з’ясувати всі обставини, провести експертизи того вугілля й тоді остаточно сказати панові Рабковському: «Міняємо в таких школах, таку кількість, таку якість на таку якість». На мою думку, голова прийняв правильне рішення».

Всеволод Поліщук, Галина Антошик

Немає коментарів:

Дописати коментар