четвер, 1 грудня 2011 р.

Спортзали доступні усім?

 1 грудня 2011 року, "Коловорот" № 50
Чи виконується рішення районної ради про відкритий доступ до спортзалів? Це з’ясовували кореспонденти «Коловороту».

Нагадаємо, що ще кілька місяців тому на сесії районної ради було прийнято рішення, згідно з яким керівники закладів освіти та культури повинні були забезпечити усіх охочих доступом до спортзалів. Почекавши трохи, журналісти «Коловороту» вирішили перевірити ретельність виконання цієї постанови.

Насамперед телефоную у найбільшу школу району – Старосамбірську ЗСШ №1. Не представляюся журналістом, а лише запитую: «Чи можу я, не школярка, займатися у спортзалі?» Відповідь була категоричною: «У нас так не можна!» Аби не викликати зайвих підозр – на цьому розмову завершуємо.

Наступного дня інший журналіст «Коловороту» зателефонував до директора цієї школи, котра пояснила, що у їхньому спортзалі займаються юні спортсмени із ДЮСШ, отож до 9 години вечора у них просто нема місця.

Інша школа, котру ми вибрали «жертвою» – Хирівська ЗСШ. До телефону запросили директора. Приємно, бо вона не відмовила у проханні. Попросила зайти до неї для того, аби домовитися про графік. Щоб не зривати експерименту – про рішення райради мовчу. Отже, не беруся сказати, чи у Хирові й справді дотримуються наказів «згори», чи це було всього лише розуміння директора.

Так чи інакше – домовитися про місце у шкільному спортзалі в позаурочний час таки реально, якщо ви мешкаєте не в Старому Самборі. «Я щиро надіюся, що нас почули у кожному населеному пункті, – каже ініціатор, депутат районної ради Ігор Піхоцький. – Це рішення повинно виконуватися всюди. На жаль, я не маю змоги проконт­ролювати усі заклади освіти, тому, якщо комусь відмовили  у доступі до спортивного залу – прошу звертатися до мене приватно або через газету. Скажімо, у Топільниці я говорив із директором школи – тож там уже є складений графік для усіх охочих позайматися».

Тетяна Михаць

Немає коментарів:

Дописати коментар