четвер, 1 грудня 2011 р.

Віддайте зарплату

1 грудня 2011 року, "Коловорот" № 50

Заборгованість із виплати заробітних плат на Старосамбірщині станом на 1 листопада – 380,5 тисяч гривень. Минулого місяця сума була 404,8 тис. грн. Про це повідомили у Старосамбірському районному відділі статистики. Основними боржниками є ДП «Львівнадраресурс» та ДП «Старосамбірське лісомисливське господарство».


За словами Валерія Стрижака, заступника голови Старосамбірської районної державної адміністрації, основним боржником є ДП «Львівнадраресурс», яке орендує комунальне майно у Хирівської міськради (територія колишнього військового містечка). Воно винне 330 тисяч гривень. «Іде мова про розірвання міською радою Хирова контракту з підприємством, а перед нами стоїть питання виплати зарплат його працівникам. Здебільшого – це охорона. Тепер мусимо шукати кошти для погашення заборгованості. Є у «Львівнадраресурсу» й інші борги – за оренду землі, наприклад», – каже Валерій Стрижак.

Незначний борг перед працівниками має й ДП «Старосамбірське лісомисливське господарство», яке після реорганізації виплачує заборгованість державного переробного підприємства «Горобина». «Загальний борг становив 95 тисяч гривень, а на сьогодні залишилося ще близько 20 тис. грн боргу, який до грудня за розробленим графіком буде погашений», – каже заступник голови РДА.

За словами пана Валерія, найвищий рівень заборгованості зарплати у цьому році був у вересні: «Але взагалі – заборгованість зменшується, ми контролюємо, проводяться засідання спеціальних комісій».
Галина Антошик

Немає коментарів:

Дописати коментар