понеділок, 12 грудня 2011 р.

Наші уродини

8 грудня 2011 року, "Коловорот" № 51

10 грудня 2010 року на Старосамбірщині з`явився перший номер газети “Коловорот”

“Газета, котру Ви тримаєте в руках — це спроба. Спроба створити професійне місцеве видання. У нас є два критерії: якість і чесність. Постійно вдосконалювати власні матеріали та бути чесними стосовно читачів. У цьому ми бачимо сенс. Тому від сьогодні й надалі “Коловорот” буде змінюватися: як у дизайні, так і за наповненням”, – такими словами рік тому ми розпочали роботу над створенням “районки” нового типу. За ці 12 місяців ми пережили багато різних подій. Були невдачі й успіхи, часто доводилось важко, але інколи дуже весело. Та увесь цей час ми дотримувалися тих принципів, які задекларували у першому номері газети. Основний із них – бути чесними з нашим читачем. 

 
 Для газети це був непростий період. Створювати щось “із нуля” у депресивному районі було складно, але водночас цікаво й легко. Складно, бо зовнішні умови цьому не сприяли, і такий проект ми робили вперше. А легко, бо, попри усі негаразди, ми отримали підтримку нових друзів та розуміння засновників газети. За це їм – велика шана.  

Перший рік життя для людини – це час, коли вона вчиться ходити та в процесі цього набиває собі синці. Приблизно так само і з газетою. Увесь цей час ми робили все, щоб створити у Старосамбірському районі газету європейського зразка. Наскільки успішно – судити читачам.
Часом ми помилялися, часом підтверджували свою правоту. І постійно отримували безцінний досвід роботи.

Із часу першого номеру ми змінювалися. Намагалися покращити дизайн, міняли рубрики, шукали нові цікаві для читача теми. За цей час ми також вивчали район, аналізували процеси, що тут відбуваються, намагалися викласти з пазлів якусь цілісну картину, щоб зрозуміти: що і як. Прагнули висвітлювати події, такими, якими ми вони є — це була основна наша мета: дати людям незалежну від влади та партій оцінку життя району.

Не усім це подобалося і не всім це досі до душі. У районі з’явилося достатньо людей, котрі хотіли б, щоб “Коловорот” припинив своє існування. Дехто з них навіть пропонував посприяти у бізнесі нашому інвесторові, якщо той закриє газету. І це лише один випадок. Насправді спроб тим чи іншим способом вплинути на діяльність видання було значно більше. Як і спроб зробити так, щоб газета не потрапляла до читача. І ми хотіли б подякувати цим людям: попри те, що нам здаються дивними їхні мотиви – газеті та її працівникам це йде лише на користь. Вдячні ми і нашим читачам: тим, котрі були з нами упродовж року та особливо тим, що залишаються з нами й досі. Дякуємо за те, що ви з нами, за ваші відгуки, похвалу і критику.

У нас нині уродини. І як для будь-якої людини, для газети – це час не лише радіти й святкувати. Це також пора, коли потрібно складати нові плани і ставити собі нові цілі. Ми хочемо, щоб життя на Старосамбірщині змінилося на краще, щоб розвиток громадянського суспільства в Україні почався звідси. Ми віримо у те, що це можливо та будемо робити для цього усе, що в наших силах.
Щиро Ваш,
колектив редакції газети “Коловорот”

1 коментар: