четвер, 1 грудня 2011 р.

У старому самборі все спокійно?

1 грудня 2011 року, "Коловорот" № 50

Працівники комісії у міськраді Старого Самбора задоволені своєю роботою
 
Депутати Старосамбірської міськради відзвітувалися за рейди, в яких ловили правопорушників. Ідеться про представників постійної депутатської комісії з питань ЖКГ, благоустрою і екології. Ловили ж вони неповнолітніх правопорушників, тих, хто засмічував місто нечистотами, людей, котрі спалюють суху рослинність, отруюючи міське повітря.

Всі акти, складені на порушників, передані до відповідних установ: по спалюванню сухого бадилля і листя – до МНС-ників, по потічках – до санепідеміологів, а по неповнолітніх – до міліції.  «Помітний спад кількості порушників громадського порядку і, відповідно, ріст громадської свідомості. Прогрес можна помітити візуально – листя люди майже не спалюють, бо знають, що є така комісія, котра покарає; масово закуповують кільці й облаштовують на подвір’ях септики; 341 старосамбірянин вже уклав угоду на вивезення нечистот; молоді на вулицях міста у вечірній час значно поменшало», – розповів «Коловороту» Володимир Ковтун, депутат Старосамбірської міської ради та голова постійної депутатської комісії Старосамбірської міської ради із ЖКГ, благоустрою і екології.

Хоча, є люди, котрі демонстративно ігнорують заборони міськради, але й на них є управа. «8 чоловік, у тому числі й один громадянин Польщі, притягнуто до адміністративної відповідальності. Вони сплатили штрафи від 17-ти до 85-ти гривень за те, що всупереч забороні спалювали суху рослинність. Із потічками – те саме. Трьох найупертіших уже викликали на адмінкомісію, де будуть вирішувати, що робити з порушниками: попереджати, виховувати чи штрафувати», – каже пан Ковтун.

Стосовно неповнолітніх правопорушників та закладів, де вони вільно купують алкоголь і цигарки – комісія прийняла рішення на 1,5 місяця припинити рейди, щоб приспати пильність одних і других та подивитися: чи виконують кафе та бари вимоги міської ради свідомо, чи – зі страху. «І вже два перші рейди – 5-го і 12-го листопада – показали, що таки приспали. Неповнолітніх значно поменшало на вулицях. Проте, ми виявили два старосамбірських кафе, що перевищують часові  межі своєї роботи. Вони, у відповідь, звернулися до виконкому, щоб їм продовжили на півтори години робочий день. І їм дозволили, але з умовою – лише у вихідні та святкові дні, у зв’язку з бенкетними заходами, про що попереджати міськраду письмово, в закритому режимі та з правом доступу комісії з перевіркою», – розповідає Володимир Ковтун.
   
Галина Антошик

Немає коментарів:

Дописати коментар