пʼятниця, 23 грудня 2011 р.

Новий рік – нова влада!

Голова Старосамбірської райадміністрації Володимир Цегенько незабаром буде звільнений

22 грудня 2011 року, "Коловорот" №53

Старосамбірщину чекають масштабні ротації у владі. Як удалось дізнатися “Коловороту” з конфіденційних джерел, зовсім скоро виконавча вертикаль у районі буде повністю оновлена. Голова РДА Володимир Цегенько, перший заступник голови Роман Батючок та інші заступники – будуть звільнені. Не виключено, що звільнення відбудуться не лише у райадміністрації, але й в інших органах виконавчої гілки влади.


Човен влади пішов на дно
Чутки про те, що голова РДА і його заступники ось-ось підуть у відставку, з’явилися ще в листопаді. Серед імовірних причин звільнення називали: зміну керівництва області, незадовільний економічний стан району (зокрема заборгованість із зарплати), відсутність діалогу з бізнесом та конфлікти у команді голови РДА. Останні нещодавно переросли у скандал, унаслідок котрого начальник відділу освіти Марія Нискогуз потрапила у реанімацію. Як повідомило газеті конфіденційне джерело в РДА, керівництво району планувало звільнити начальника відділу освіти. І, начебто, пов’язано це було з майбутніми виборами до Верховної Ради. Класично вважається, що ця посада – начальника відділу освіти – у районах є однією з ключових під час застосування адмінресурсу. Ймовірною причиною змін у владі району стало і повторення вугільної афери, про котру вперше написали журналісти “Коловороту”. Адже те, що керівництво району допустило другий рік поспіль закупівлю неякісного вугілля для шкіл – не найкращим чином свідчить про його професійний рівень.
Окрім того, за непідтвердженими даними розгойдування човна Старосамбірської виконавчої влади розпочалося уже давно. Утім, чутки про те, що перший заступник голови району Роман Батючок мав замінити на посаді голови РДА Володимира Цегенька ще за керівництва в області Михайла Цимбалюка – так і не знайшли підтвердження. Як не підтвердилася й інформація, що така зміна влади не відбулася лише тому, що голова ЛОДА передчасно покинув свою посаду.

Зміни грядуть
Газеті “Коловорот” вдалося знайти людину, близьку до губернатора, котра підтвердила, що у найближчому майбутньому в Старосамбірському районі буде новий голова. На питання, коли саме відбудеться звільнення – джерело відповіло, що це може відбутися будь-коли. “Відставка Цегенька може відбутися як завтра, так і після свят. Точно можу сказати, що в кінці лютого на Старосамбірщині уже буде нова влада”. Очевидно, що разом із головою у відставку піде й уся його команда.
До речі, зміни у старосамбірській владі можуть торкнутися не лише апарату райадміністрації. Позбутися крісла, за неперевіреними даними, можуть і головний міліціонер Ігор Марадь, та головний лісничий району (зараз в. о.) Юрій Мрочко. До речі, не виключеним є повернення на посаду голови Старосамбірського лісомисливського господарства Василя Фурдичка.

Старосамбірщину очолить жінка?
Кандидатів на посаду голови РДА є небагато. Як зізнавалися представники місцевої влади в конфіденційних розмовах – “вибір невеликий”. Перший кандидат – нинішній заступник голови РДА Роман Батючок. Якщо Володимира Цегенька таки звільнять, то у таких випадках основна особа, на котру звертають увагу – перший заступник. Утім, не в старосамбірському випадку. За словами вищеназваного джерела, кандидатура Романа Батючка є малоймовірною.
Останній начебто має намір повернутися на роботу в районне БТІ. Подейкують, що на Старосамбірщині може з’явитися й не місцевий управлінець. Хоча такий розвиток подій також видається не вельми правдоподібним. Напередодні виборів навряд чи центральна влада довірить район людині, яка його не знає та яку не факт, що сприймуть тут позитивно. Третій кандидат – жінка. Йдеться про начальника відділу освіти Марію Нискогуз, котра віднедавна перестала бути членом команди чинного голови. Про це читачі “Коловороту” мали змогу дізнатися в минулому номері газети, де опубліковано інтерв’ю з пані Нискогуз. Утім, поки що невідомо, чи погодиться пані Нискогуз на таку пропозицію, зважаючи на стан здоров’я. Попри це, конфіденційне джерело у Львівській обласній владі підтвердило, що зараз саме Марія Нискогуз є основним кандидатом на цю посаду.

КОМЕНТАРІ
Ігор Марадь, начальник райвідділу міліції
Ні, я не чув про це.

Юрій Войтів, депутат облради, головний лікар Старосамбірщини
Я не маю права і бажання коментувати чутки. Особисто я такого не чув, тому нічого сказати не можу.

Михайло Гичка, депутат облради
Кажу відразу – не чув такого. Але обов’язково запитаю у губернатора. Я як депутат облради маю право про таке знати. Поки що коментувати нічого не буду. Як справді буде відставка, тоді і прокоментую.

Роман Батючок, перший заступник голови РДА
Я вперше чую про це. Якщо ж так станеться, то не робитиму з цього трагедії, а пошукаю інше місце роботи.

Роман Рак, Тетяна Михаць


Немає коментарів:

Дописати коментар